Politiebureau Vissersdijk Dordrecht

Politiebureau Vissersdijk Dordrecht

Een nieuwbouw én renovatie project. Zeer groot van omvang met computercentra, een auditorium en sportzaal alsmede tientallen kantoorunits en interne keuken met restaurant.

Eén van de belangrijkste elementen van deze opdracht was de eis dat de politiefunctionarissen normaal konden blijven doorwerken. Daarom is eerst de nieuwbouw gemaakt, ingericht en beveiligd, op functionaliteit getest en opgeleverd. Vervolgens is het personeel verhuisd om de bestaande gebouwdelen te kunnen renoveren.

Alle voorkomende installatietechnieken op het gebied van werktuigbouw- alsook op het gebied van elektrotechnische installaties zijn hier aan de orde geweest en ook uitgevoerd. Een bijzonderheid was toch het auditorium met zijn theatrale sfeer.

Dit projectdeel is geïntegreerd in de nieuwbouw van het politiebureau. Het auditorium, geschikt voor ca. 95 personen, heeft als doel de politiemensen te instrueren en op te leiden door middel van voordracht met projectie of andere vorm van briefing.

Zo werd de achterzijde van het vlakke “speelveld” voorzien van een kantelbaar projectiescherm terwijl rondom het toneel een elektrisch gestuurd gordijnenstelsel werd aangebracht.

Naast beamers, geluid- en lichtregelinstallatie werd een elektrisch gestuurde truss geïnstalleerd waar de vereiste spots aan opgehangen konden worden. Voorts werd de zaal voorzien van “inplug” mogelijkheden voor interruptie microfoons. Ook hier werd een ventilatiesysteem met geïntegreerde koeling en energieterugwinning geïnstalleerd met een rendement van 96%.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op! Neem contact op

Copyright © 2022 Energique B.V. Alle rechten voorbehouden. Website bouwer Rotterdam