Alverna Aerdenhout

Alverna Aerdenhout

In 2008 heeft het Landschap Noord Holland het bos en weilanden rondom het Klooster Alverna in Aerdenhout gekocht. Met de bedoeling het gebied te behouden, ook wanneer het klooster niet meer bestaat. Het bos wordt pas in 2023 opengesteld voor publiek. Maar u kunt nu al van het schitterende landschap genieten vanaf de omliggende wegen (vooral Boekenroodeweg).

 

Klooster Alverna is het Moederhuis van de Zusters Franciscanessen in Aerdenhout. Alle zusters zijn hier hun kloosterleven begonnen. Het aantal zusters is behoorlijk afgenomen en het pand is te groot. Alverna bereidt zich voor op de toekomst en heeft het pand in huisvesting veranderd. Het stille bos, weilanden en begraafplaats zijn overgedragen aan Landschap Noord-Holland. Beroemd is de groep reeën die hier leeft.

 

Alverna ligt op de oude hofstede Boekenrode. Het was voor een buitenplaats een uitgelezen stek, gelegen op de grens tussen duin en polder. Het voorname landhuis (rijksmonument) keek aan de voorkant uit op de duinbossen van Aerdenhout. Aan de achterkant zo’n zes meter dieper lagen de landerijen met weiland, moestuin en boomgaard, rijkelijk bevloeid met schoon water aangevoerd door duinrellen. Het water stroomde in natte winters overvloedig.

 

Op Landgoed Alverna te Aerdenhout zijn op het voormalige kloosterterrein 24 vrije sector huurappartementen gerealiseerd. Inmiddels worden 14 appartementen bewoond door de zusters en er zijn op dit moment nog een aantal appartementen te huur.

 

Wij hebben het voorrecht gehad de volledige advisering van de technische installaties te mogen uitvoeren. Tevens hebben wij directie gevoerd over de technische realisatie van het project.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op! Neem contact op

Copyright © 2022 Energique B.V. Alle rechten voorbehouden. Website bouwer Rotterdam