Wat doen wij?

Wat doen wij?

Energique, uw vertrouwensman in de techniek

 

Energique is uw vertrouwensman in de techniek! De inventieve specialist met grote kennis van zaken en veel praktijk ervaring, die de kwaliteit kan beoordelen. Ons uitgangspunt is dat onze werkzaamheden rendement moet opleveren. Maar zeker ook het terugdringen van de vele onveilige situaties in woning en utiliteitsgebouwen. Pas dan is de adviseur een investering waard. Daarom komt kwaliteit en betrouwbaarheid van techniek, alsmede veiligheid bij ons op de eerste plaats. Wij geven een onafhankelijk en deskundig advies.

 

Ten grondslag aan al onze activiteiten liggen de hoofddisciplines werktuigbouwkunde regeltechniek en elektrotechniek. Aan de hand van deze begrippen zijn wij werkzaam in alle sectoren van het bedrijfsleven. Wij controleren zowel renovatie/verbouw als nieuwbouw. Diverse woningbouwcorporaties, beleggers, overheidsinstellingen en aannemers, evenals de uiteindelijke gebruiker of particuliere ondernemer, behoren tot onze opdrachtgevers…

 

Energique Installatiemanagement is inzetbaar voor de volgende werkzaamheden

 • Installatie-inspecteur
 • Inventariseren van installaties in zowel de woningbouw als de utiliteit
 • Onderhoud- inspecties, keuringen en controle
 • Contractbeheer
 • Contractmanagement
 • Technisch beheer
 • Troubleshooter
 • 0-meting en aankoopkeuringen
 • Quick-scan energiebesparing en problemen
 • Vochtproblematiek
 • Bemiddeling en expertise warmtekostenverdeling
 • Bemiddelaar installatie-conflicten en vraagstukken
 • Uw partner m.b.t. het Bouwbesluit, normen, richtlijnen en eisen

 

Een kleine greep uit de specialismen:

 

Installatietechniek problemen

Voor diverse opdrachtgevers hebben wij al vele installatieproblemen welke al zeer lange tijd als onoplosbaar leken alsnog tot een naar tevredenheid werkend geheel kunnen aanpassen.

 

Installatietechniek inspecties

Voor diverse opdrachtgevers hebben wij al vele installatieinspecties kunnen uitvoeren waarbij toch heel veel mankementen en gevaarlijke situaties in kaart zijn gebracht. Naar aanleiding van deze inspecties hebben er diversen noodzakelijke installatieaanpassingen plaatsgevonden waarbij tevens ook het zogenoemde bewonersgedrag is besproken en duidelijk is gemaakt. Voorkomen is beter dan genezen. Ook staat de woningbouwvereniging / eigenaar / verhuurder van het gebouw veel beter in zijn recht bij een eventuele calamiteit naar een verzekeringsmaatschappij toe als blijkt dat zij met de rapportage en de genomen maatregelen er alles aan hebben gedaan om erger te voorkomen waardoor de schuldvraag eerder bij derden neergelegd kan worden.

 

Onderhoudsmanagement/Contractbeheer

Het inventariseren met statusrapportages behoort op alle technische fronten tot de mogelijkheden. Na akkoordbevinding zullen contracten t.b.v. onderhoudsbedrijven kunnen worden verzorgd terwijl nauwkeurige jaarbudgetten zullen worden aangeleverd. Zo zal een stukje voorinvestering wanneer leiden tot een kopzorg minder het gaat om beheer en onderhoud van uw pand(en). Tevens blijkt dat door onze inzet in het zogenoemde contractbeheer er heel veel geld bespaart kan worden door de soort contracten die we met onze expertise hebben opgesteld.

 

Vochtproblemen

Praktijkproblemen leiden vaak tot nieuwe specialismen. Zo’n specialisme is bijvoorbeeld de vochtproblematiek. Problemen en defecten aan een gebouw baren de gebruiker of eigenaar grote zorgen. Hierbij gaat het niet alleen om onvolkomenheden en fouten van de installaties, maar ook verkeerde bouwwijzen en bouwtechnische of installatietechnische wijzigingen kunnen grote problemen geven. Voorbeelden hiervan zijn koudebruggen en dauwpunt problemen in combinatie met tekort aan ventilatie. Bouwkunde en installatietechniek moeten op elkaar afgestemd zijn. Wij kunnen u hierbij van dienst zijn

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op! Neem contact op

Copyright © 2022 Energique B.V. Alle rechten voorbehouden. Website bouwer Rotterdam